Wie is Wen

Mijn naam is Wendy Vrijburg - Boogerd. Ik ben geboren in 1970 inLisse en woon daar nog steeds. Samen met met mijn man Marcel en onze zoon Quinten wonen wij in het oude centrum. Met onze hondjes vormen wij een klein maar druk gezin. Veel interesses en een druk sociaal leven zorgen voor veel leven in de brouwerij. 

 

Na jarenlange administratieve werkervaring ben ik uiteindelijk mijn hart gaan volgen. Ik heb een cursus Life Coach gevolgd aan de Nederlandse Handelsacademie om er achter te komen of coaching echt bij mij zou passen. De cursus bracht mij veel. Zonder meer de fascinatie voor het begeleiden van mensen in hun uitdagingen. Daarom ben ik na het behalen van het diploma Life Coach, een opleiding tot Academisch Coach gaan volgen. Aan de Academie voor Counselling en Coaching heb ik gekozen voor de richting Mensgericht Coachen. De specialisatie richt zich op gezinscoaching en met name op hoogsensitiviteit bij volwassenen en kinderen. In de tussentijd heb ik ook het diploma Pedagogisch Werk niveau 4 behaald. In de tussentijd volg ik regelmatig (heel regelmatig) trainingen, workshops en cursussen. 

Door onze hoog sensitieve zoon, heb ik al langere tijd interesse in hoog gevoeligheid. Ik heb onder andere trainingen gevolgd over hoogsensitiviteit bij de Stiching Wijze Ouders. Het doel hiervan is om  ouders, verzorgers, leraren, leid(st)ers van kindercentra enz. te ondersteunen om hoog gevoelige kinderen goed te kunnen begeleiden in hun omgang met de kinderen. Hetzelfde geldt uiteraard voor de hoog sensitieve volwassenen zelf. Dit kan in de vorm van een cursus of in één-op-één trajecten. Bovendien zijn In Company trainingen mogelijk.

Sinds december 2010 geef ik ook de oudercursus 'Opvoeden & Zo' die afkomstig is van het expertisecenrum voor Jeugd Samenleving en Opvoeding.   In vervolg op bovenstaande ben ik een cursus gaan volgen om coaching bij ADHD en ADD te kunnen gaan aanbieden. Doordat ik met Wen's Coaching een breed programma bied, en er vele overeenkomsten zijn qua eigenschappen van deze stoornissen met HSP/HSK, is dit een fijne aanvulling. Nog steeds volg ik met grote regelmaat workshops, trainingen en cursussen om up-to-date te blijven rondom hooggevoeligheid, opgroeiende kinderen en spiritualiteit. De link die gelegd is met opvoeding van kinderen is afkomstig van mijn werkzaamheden als houder van Wen's Gastouderbureau.

Dit bureau ben ik in 2007 gestart en floreert nog steeds. Al deze activiteiten zijn natuurlijk onmogelijk zonder de steun van mijn partner. Mijn man Marcel werkt dan ook mee in de organisatie en doet erg veel voor het gastouderbureau. Hij neemt met name de infrastructuur en de boekhouding voor zijn rekening. Ik heb een brede achterban verzameld om al deze werkzaamheden en uitdagingen te kunnen blijven aangaan. Samen met Marcel en onze medewerkers vormen wij een pracht van een team. Vol van ideeen en creatieve plannen valt er nog veel van ons te verwachten. Met dit bondige verhaal hoop ik dat ik je een klein beetje een beeld heb kunnen geven van de achtergrond van Wen's Coaching. En natuurlijk hoop ik van je te horen. Wie weet komen wij elkaar eens tegen!

Groet,
Wendy  

Luisteren

Als ik je vraag naar mij te luisteren,
en jij begint mij adviezen te geven,
dan doe je niet wat ik je vraag.

Als ik je vraag naar mij te luisteren,
en jij begint mij te vertellen waarom
ik iets niet moet voelen wat ik voel,
dan neem je mijn gevoelens 
niet serieus.

Als ik je vraag naar mij te luisteren,
en jij denkt dat je iets moet doen
om mijn problemen op te lossen
dan laat je mij in de steek.
Hoe vreemd dat ook mag lijken.

Dus, alsjeblieft, luister allen maar
naar me en probeer me te begrijpen.

En als je wilt praten, wacht dan even.
En ik beloof je dat ik op mijn beurt
naar jou zal luisteren

Leo Buscaglia