Coaching

Wat is coaching?
Coaching is het onder begeleiding werken naar een verbetering omstandigheden. In je privéleven of in je werk. Met coaching ga je niet direct graven in je verleden. Een coach stimuleert je om te streven naar het oplossen van recente, actuele problemen en helpt je om te komen tot jouw doel. Jouw verleden kan uiteraard wel degelijk een belangrijk onderdeel zijn van de coaching dus komt dit wellicht aan de orde.
De coach zal je willen leren kennen en zal afhankelijk van jouw doel, je handvatten aanreiken om dat doel te bereiken. En dat volledig afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Je wordt gestimuleerd en aan het werk gezet om daar te komen waar je wil zijn. Als het moeilijk wordt, zal de coach je steunen en je net dat duwtje in de rug kunnen geven om je wilskracht te prikkelen en uiteindelijk van je wens werkelijkheid te maken.
Een coach werkt regelmatig samen met huisartsen, psychologen, psychotherapeuten, en diverse instellingen. Indien het noodzakelijk blijkt, wordt je doorverwezen.

Voor wie is coaching bestemd?
Wen’s Coaching werkt voor zowel bedrijven als voor particulieren. Coaching kan op elk vlak van toepassing zijn en is dan ook voor iedereen bestemd. Werkelijk iedereen kan voordeel hebben bij coaching. Het is maar net van welk onderwerp jij een project wil maken, welk doel wil je bereiken? Samen kunnen we bespreken hoe je daadwerkelijk dat doel kunt behalen.

Hieronder tref je wat voorbeelden van uitdagingen die voor jou aan de orde zouden kunnen zijn.

Hoogsensitiviteit
Wen’s Coaching heeft zich gespecialiseerd in hoogsensitiviteit. Het gaat hier om ondersteuning van volwassenen in hun eigen gevoeligheid en ouders en begeleiders van kinderen om hoogsensitieve kinderen goed te kunnen begeleiden. Dit kan in de vorm van een korte of juist een intensieve training zijn. In groepsverband of binnen een één-op-één coaching / training.

De opvoeding
Veel ouders van opgroeiende kinderen kampen met alledaagse opvoedingsvragen of opvoedingsproblematiek. Op een laagdrempelige wijze kunnen ouders van kinderen begeleid worden binnen Wen’s Coaching. Het doel is om de opvoedingscompetenties van ouders te vergroten door een bewustwording van de mogelijkheden om het gedrag van de kinderen positief te beïnvloeden. In de praktijk blijken ouders het niet altijd gemakkelijk te vinden opvoedingsvaardigheden bewust, consequent en goed toe te passen. Wen’s Coaching staat je bij.

Je talenten benutten
Je wil meer uit je talenten halen dan je toe nu toe hebt gedaan. Je wil dat wel, maar weet niet hoe? Voor mensen die hun talenten verder zouden willen ontwikkelen kan een coach veel betekenen. En wat zijn eigenlijk jouw talenten? Waar ben je goed in? Wat vind je leuk? Waar wil je naartoe? Wat is je doel? Samen werken we daaraan!

Zelfvertrouwen
Veel mensen zijn onzeker. Die onzekerheid kan je in de weg zitten. Je zit niet lekker in je vel, durft sommige dingen niet aan te gaan of je loopt vast op welk gebied dan ook. Wen’s Coaching leert je weer in jezelf te geloven. Je mag er zijn!

Zelfvertrouwen versus communiceren
Doordat communiceren voor sommigen niet gemakkelijk is, kan het zelfvertrouwen een deuk oplopen. Wanneer een coach je begeleid naar het verbeteren van je communicatie. Of je leert hoe je een goede brief moet schrijven, wanneer je wel of niet amicaal kunt zijn, hoe je communicatie kunt interpreteren, hoe je feedback kunt geven en ontvangen, enz., kan het zelfvertrouwen weer opgebouwd worden.

Stress
Een heel veel voorkomende uitdaging is om met mensen die leven met een te veel aan stress aan de slag te gaan. Waar ligt de bron van al deze stress? Wat maakt jou gestrest? Wat is de grens? Meer dan ooit kampen mensen met burn-out klachten, stressgerelateerde fysieke klachten, onrust en daarmee ontevredenheid. Hoe kun je stress reduceren en de overweldiging van stress de baas blijven?

Organiseren van de persoonlijke administratie
Het komt heel veel voor dat mensen met alle regeltjes en wetten, door alle papierwerk, rekeningen en brieven, ‘door de bomen het bos niet meer zien’. Door de administratie opnieuw te organiseren in samenwerking met een coach, kan er een grote last van hun schouders vallen. Wanneer weer duidelijk wordt waar men staat in de wereld van paperassen, kan een grote verlichting volgen. Er is weer duidelijkheid. Wen’s Coaching werkt samen met Vrijburg Administraties en een groot aantal bureaus en hulpverleners. Het netwerk kan een toegevoegde waarde zijn wanneer je de persoonlijke administratie weer op orde wil krijgen.

Werk & Privé
Mensen die een betere balans tussen werk en privé willen creëren kunnen daarbij gecoacht worden. Het stellen van prioriteiten speelt daarin vaak een grote rol. Denk hierbij ook aan de combinatie van werk en ouderschap. Hoe deel je de dagen in om tijd genoeg te hebben voor de kinderen én aan je carrière te werken? Soms lopen mensen hier in vast. Een coach helpt je dan op weg.

Verandering van baan
Veel mensen zijn op zoek naar (ander) werk of overwegen een carrière switch. Waar begin je? Waar wil je heen? Wat is je ideale baan? Er wordt gekeken naar wat reëel is, wat zijn de mogelijkheden? Hoe kom je daar waar je graag wilt zijn? Op alles dat met dit onderwerp te maken heeft kan gecoacht worden.

Het starten van een eigen onderneming
Altijd al gedroomd van het starten van je eigen bedrijf? Hoe doe je dat? Waar begin je? Wat is nu echt belangrijk; hoe stel je prioriteiten? Doe je er goed aan? Daag jezelf uit en volg bijvoorbeeld de training De Kracht Van Je Eigen Macht.

Nieuwe medewerker
Bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers en daarbij assistentie wensen van een coach om tot een beslissing te komen kunnen ook bij Wen’s Coaching terecht. Past diegene wel in het team, is er een functieprofiel, wat zijn de afspraken, hoe verloopt de procedure? Allemaal vragen waarbij de coach assistentie kan bieden.

En meer…
Dit zijn slechts enkele voorbeelden van situaties waarbij een coach kan helpen. Er zijn talloze omstandigheden denkbaar waarbij de coach je verder zou kunnen brengen. Denk maar eens aan afvallen, een opleiding volgen, zelfreflectie, zelfontwikkeling, je verhaal doen, je werk beter indelen, een nieuwe weg inslaan, opnieuw beginnen na een scheiding, enz.

Voor meer informatie kun je natuurlijk altijd mailen of bellen.