Hoogsensitieve Kinderen

Dit kind is anders, apart, stelt zich anders op, doet lastig, is moeilijk in de omgang, is niet te volgen, vindt weinig aansluiting, een slim kind maar… enz. Allemaal voorbeelden van uitspraken over het gedrag van een kind dat wellicht wat vaag over kan komen en op bijvoorbeeld deze manier omschreven wordt door de buitenwereld. Men kan niet direct een vinger leggen op het hoe en het waarom van het onbegrepen gedrag. Dat maakt in heel veel situaties dat een hoogsensitief kind negatief bejegend wordt. Hoe jammer is dat?! Een kind met zoveel talenten, gaven en bijzonder mooie eigenschappen dat niet lijkt te gedijen in de maatschappij en in veel gevallen zullen deze kinderen zelfs ‘pestkandidaatjes’ zijn. Draai het om en zorg er voor dat het kind geen faalangst ontwikkelt maar juist sterk geaard door het leven kan gaan en de talenten die het bezit inziet en benut. De benadering van een hoogsensitief kind vraagt extra tijd en aandacht, een subtielere aanpak. Maar vergeet niet dat deze benadering voor elk kind goed is!

De term ‘hoogsensitief’ komt in deze tijd steeds vaker voor. Wat is dat nu eigenlijk? Tijdens deze presentatie word je op informele wijze bijgepraat. Het is een zeer laagdrempelige presentatie. Er wordt veel verteld over de ervaring die ik zelf heb als moeder van een hoogsensitief kind en je krijgt tips mee waar je direct mee aan de slag kunt. Je bent van harte welkom. Helaas zal in dit geval de koffie niet voor je klaarstaan: Ik bied je deze presentatie namelijk aan via een Zoom Meeting. Het grote voordeel is dat je de deur niet uit hoeft en het vanuit je luie stoel kunt bijwonen ūüėČ

In vogelvlucht komen aan de orde:

  • Wat is hoog sensitiviteit
  • Hoe herken je een hoogsensitief kind?
  • Wat is de relatie tussen afwijkend gedrag van het kind en hoogsensitiviteit?
  • Hoe zit dat met hoogbegaafde kinderen en hoogsensitiviteit?
  • Hoe breng ik¬†de positieve benadering in de praktijk?
  • Wat zijn de mogelijkheden qua¬†begeleiding?
  • Stress en Overprikkeling
  • Communicatie
  • Angsten zoals faalangst en verlatingsangst

Neem deel aan de presentatie over hoogsensitieve kinderen en ga verder met iets om over na te denken én iets om direct in de praktijk te kunnen brengen. Probeer het, je zult zien; het werkt!

Wanneer deze training gegeven wordt? Check de Agenda.