Bewust Begeleiden

Een training voor ouders en begeleiders (verzorgers, leerkrachten, leidsters, pedagogisch medewerkers, gastouders enz.) van hoog sensitieve kinderen. Een vervolg op de presentatie over Hoog Sensitieve Kinderen. Deze training en staat geheel in het teken van de omgang met hoog sensitieve kinderen en alle aspecten die daarbij kunnen komen kijken. Overigens is de cursus een mooie aanvulling voor iedereen die met kinderen omgaat. Of het nu HSK’s zijn of niet.

Deze training richt zich op kinderen tot de middelbare schoolleeftijd.

Deze training bestaat uit vier bijeenkomsten van 2,5 uur per keer. Een interactieve training die veel kan brengen wanneer je vragen hebt over het gevoelige kind. Onderwerpen die aan de orde komen: onbegrepen gedrag, hoog sensitiviteit in het algemeen, kleurrijk en beeldend denken, emotioneel versus rationeel reageren, in de klas, aandachtig opvoeden, communicatie met het kind, enz. Hoe laat je kinderen aarden en hoe voorkom je of verhelp je angstig en gestrest gedrag gedrag?

Tijdens deze informele, laagdrempelige training leer je een positieve en bewuste omgang met gevoelige kinderen te hanteren.

Je ontvangt een map vol cursusmateriaal tijdens de bijeenkomsten. Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

Er is tijdens deze training voldoende ruimte om vragen te stellen, ervaringen met elkaar te delen en situaties in te brengen. Er wordt dan ook veel herkenning bij elkaar gevonden

De groep bestaat uit maximaal twaalf personen en gaat door bij een aanmelding van minimaal vier deelnemers.

Voorop staat dat er een ongedwongen sfeer is; laagdrempeligheid is hier belangrijk en iedereen kan en mag meedoen. Geen enkele vraag is gek of raar en we respecteren iedereen in zijn / haar eigen beleving, ervaring en mening.

 

Start: Woensdag, 20 en 27 november, vervolgens 4 en 11 december

Tijden: 19.30 tot 22.00 uur

Kosten: € 165,- p.p. (incl. btw)

Aanmelden: mail aan: info@wenscoaching.nl of bel met: 0252-750655

Voor kosten zie Tarieven.