Opvoeden & Zo

Een training die opvoeden makkelijker kan maken.

Deze training is bedoeld voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd (ongeveer van 4 tot 12 jaar). Met name voor ouders die zich realiseren dat het opvoeden van opgroeiende kinderen een flinke klus is. Zeker in de hectische maatschappij waarin wij leven. Er wordt best veel van je verwacht op diverse gebieden. Opvoedingstalent komt niet altijd zomaar aangewaaid. Wil jij je wat meer verdiepen in het ouderschap of kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Het opvoeden van één of meerdere kinderen is ontzettend leuk en heel mooi en toch kan het ook behoorlijk lastig, en soms zelfs ronduit moeilijk, zijn. Soms ervaren ouders de opvoeding als ingewikkeld of zelfs problematisch wanneer de kinderen ongewenst gedrag vertonen en je daar als opvoeder onvoldoende invloed op lijkt te hebben.

Opvoeden is nooit een zaak van ouders alleen. Het wordt heel sterk beïnvloed door de wisselwerking tussen de ouders en de kinderen. Ouders houden van hun kind en het kind houdt van zijn/haar ouders. Je kunt stellen dat ouders eigenlijk altijd in alle goede bedoelingen handelen. Door de uitdaging die opvoeding is, kunnen wel ingewikkelde situaties ontstaan. Lastig gedrag van kinderen kan bij ouders bijvoorbeeld weer een verkeerde reactie ontlokken. Die reactie veroorzaakt weer ander negatief gedrag bij een kind. Een negatieve spiraal is dan geboren. Je voelt je als ouder dan machteloos en weet niet meer wat te doen.

Met andere woorden; opvoeden gaat de één gemakkelijker af dan de ander. Maar elke ouder heeft wel eens behoefte aan steun en advies. Deze training is er voor jou!

Deze training bestaat uit zes bijeenkomsten. Zes avonden van 19.30 tot 21.30 uur.

Deze onderwerpen komen aan de orde:
1. Aandacht geven en Prijzen
2. Verbieden
3. Straffen
4. Negeren
5. Apart zetten of niet?
6. Alles op een rij en afsluiting

Soms is het goed even terug te gaan naar de basis. Deze training biedt je basis informatie over opvoeding.

Wanneer deze training gegeven wordt? Check de Agenda.

Voor kosten zie Tarieven.